به گزارش مشرق، روز گذشته مرحله گروهی جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ امارات به پایان رسید تا تیمهای صعود کننده و رقبایشان در مرحله یک هشتم نهایی مشخص شود.
در این گزارش نگاهی آماری به مرحله گروهی جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ میپردازیم تا مدعیان واقعی در این دور بنا به آماری که در مرحله گروهی به دست آوردند، مشخص شود.
بیشتر بخوانید:
غفوری: ۲ مربی کیفیت جام ملتها را بالا بردهاند
گروه A(امارات میزبان بی خطر-تایلند به دنبال شگفتی)
در گروه اول امارات میزبان این مسابقات قرار داشت که با نمایشهای نه چندان خوبش مشخص شد که حرفی برای گفتن ندارد. اماراتیها از ۳ بازی خود با کسب ۵ امتیاز به عنوان سرگروه به مرحله بعد راه پیدا کردند. تایلند نیز با ۴ امتیاز به عنوان تیم دوم گروه به مرحله بعد راه پیدا کرد. بحرین نیز ۴ امتیازی شد و با قرار گرفتن در رده سوم با امتیاز خوبش جزو رده سومیهای صعود کننده شد.
گروه B(اردن شگفتی ساز-کانگوروها مدافع عنوان قهرمانی)
با نگاه به بازیهای گروه دوم این مسابقات اولین چیزی که به ذهن میرسد بازیهای شگفت انگیز اردنیها در این دوره است. اردن در اولین گام موفق شد استرالیا مدافع عنوان قهرمانی را شکست دهد. اردنیها در ادامه قدرت نمایی خودشان سوریه را نیز با ستارههایی مثل عمر خربین و عمر السومه شکست دادند و در نهایت با ۷ امتیاز بالاتر از کانگوروها به عنوان سرگروه صعود کردند تا به عنوان یک مدعی واقعی باشند. استرالیا نیز در این دوره با شکستی که مقابل اردن متحمل شد نشان داد که تیم کاملاً آماده و قاطع ۴ سال پیش نیست.
گروه C(کره جنوبی با رهبری سون-چین متحول شده با لیپی)
کره جنوبی اگر چه در دو دیدار اول خود از مرحله گروهی جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ هیونگ سون مین، ستاره خود را در ترکیبش نداشت اما نشان داد که خیلی متکی به ستاره تاتنهامی ها نیست و ۲ برد کسب کرد و با آمدن مین به جمع چشم بادامیها سومین برد خود را نیز کسب کردند تا مقتدرانه با ۹ امتیاز راهی مرحله بعد شوند. چین به عنوان تیم دوم این گروه با ۶ امتیاز صعود کرد. مارچلو لیپی، سرمربی سرشناس ایتالیایی در ۳ سال گذشته روی فوتبال چین خوب کار کرده است و نشان داده که این تیم چین با تیم چین دورههای گذشته متفاوت است و میتواند تا مراحل بالایی برسد. قرقیزستان نیز از جمله تیمهای رده سومی بود که از این گروه به مرحله بعد راه پیدا کرد.
گروه D( ایران مدعی قهرمانی-عراق به دنبال تکرار ۲۰۰۷)
تیم ملی کشورمان در مرحله گروهی نمایش خوبی داشت و در دو دیدار اول خود با برنده شدن مقابل یمن و ویتنام با تعداد گلهای زیاد نشان داد که کی روش در این دوره به کمتر از قهرمانی راضی نیست. در دیدار سوم ایران با عراق آماده نشان داد. این دیدار اگرچه تعداد گلهای بازی با یمن و ویتنام را نداشت ولی یک محک جدی برای ملی پوشان کشورمان بود. عراق با وجود ستارههایی مثل بشار رسن و همام طارق با ۷ امتیاز با تعداد گل زده کمتر به عنوان تیم به مرحله بعد راه پیدا کرد. ویتنام نیز در این گروه جزو تیمهای رده سومی شد که به مرحله بعد راه پیدا کرد.
گروه E(قطر با نسل جوانش به دنبال قهرمانی-عربستان به دنبال جبران ناکامیهای گذشته)
پیش از آغاز مسابقات جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ هیچ کس انتظار بازیهای خوب و چشم نواز از سوی قطر را نداشت. قطریها در این دوره از مسابقات با آلکس سانچز، سرمربی اسپانیایی پا به میدان گذاشتند. این مربی اسپانیایی یکی از مربیان آکادمی اسپایر دوحه بود و هدایت امیدهای قطر را برعهده داشت و نسل کنونی قطر به نوعی محصول آکادمی اسپایر است. قطریها در این دوره نشان دادند که با پدیدههایی مثل المعز علی و اکرم عفیف میخواهند قدرتشان را نشان دهند و به نوعی ثمره سرمایه گذاریهای کلانشان در فوتبال را بگیرند. قطر در هر ۳ دیدارش برنده شد تا با اقتدار با ۹ امتیاز راهی مرحله بعد شود. عربستان نیز با ۶ امتیاز به عنوان تیم دوم راه پیدا کرد. سعودیها در دو بازی اول خود خوب نتیجه گرفتند ولی در مقابل نسل جوان قطر زانو زدند و به نوعی سیاسیترین بازی جام را به قطریها باختند.
گروه F(ژاپن جام جهانی نه ولی مدعی-ازبکستان آماده)
همه منتظر بازیهای چشم نواز ژاپنیها در جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ بودند چون در ذهنشان بازیهای زیبا و مقتدارنه ساموراییها در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه را از ذهن داشتند اما ژاپن مثل جام جهانی تا این لحظه با صلابت نبود. اگرچه ۳ بازی خود را با پیروزی پشت سر گذاشته ولی آنها در جام جهانی در سطح جهانی ظاهر شده بودند. ازبکستان نیز مثل دورههای گذشته یک تیم قوی نشان داد و با حضور هکتور کوپر باتجربه در راس کادرفنی این تیم میتواند جزو تیمهای مدعی باشد. عمان نیز به عنوان یکی از تیمهای رده سومی به مرحله بعد راه پیدا کرد.
*بازیهای مرحله یک هشتم نهایی جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹- امارات به شرح زیر است: